Slide background
Slide background

Dagverse maaltijden

Slide background

Vlees met een verhaal

Slide background

Mag het iets lekkerder zijn?

Slide background

Ook voor catering en buffetten voor thuis

Keurslager van Rooijen is een ambachtelijke slagerij met eigen mesterij van runderen en een moderne worstmakerij.

Sinds 1968 wordt bij ons met zorg gewerkt aan de mooiste producten op het gebied van vers vlees specialiteiten, ambachtelijke lekkernijen, maaltijden, salades, buffetten en onze met veel aandacht en creativiteit samengestelde gourmet en barbecueschotels.

In onze sfeervolle winkel is de klant nog altijd koning en het vaste team van medewerkers staat dagelijks klaar om de klant te adviseren en de best mogelijke service te verlenen.

Verstand van lekker eten

Met ons ruime aanbod aan vleesproducten is het helemaal niet moeilijk om elke dag een smaakvolle maaltijd te koken. We bedenken ook graag nieuwe producten, zoals de Special, een verrassende combinatie van vlees met groenten, kruiden, kaas en fruit. Aan inspiratie geen gebrek! En die delen we graag. Neem gratis ons magazine Proef mee of bekijk de recepten op onze website van de Keurslager.

Tips van Evert van Rooijen

Aandacht voor entrecotes

Entrecotes hebben een klein vetrandje, en dat zorgt voor extra smaak. Het vlees is heerlijk, maar de smaak wordt snel minder doordat het vlees te lang wordt gebakken en/of omdat er te dunne plakken zijn gesneden, waardoor het vlees eerder droog wordt. Daarom het advies: koop liever 2 dikke entrecotes dan 4 dunne en bak ze vooral niet te lang.

Bereidingstijd varkensrollade

De bereidingstijd moet u afstemmen op de grootte en het vetgehalte van het vlees. U moet ook weten van welk deel van het varken het is gesneden. Het malsere vlees van de bil vereist een kortere bereidingstijd dan het vlees van de schouders.

Het beste advies over de juiste bereidingstijd vindt u natuurlijk bij uw Keurslager.

Grillen of roosteren?

Het bereiden van vlees door een sterk stralende warmte van ongeveer 300ºC, zonder gebruik van extra vet noemen we roosteren of grillen. Bij de barbecue en de grillplaat komt de warmte van onderaf, bij het roosteren onder de grill komt de warmte van boven.

De gouden regels van het bakken

Laat het vlees voor het bereiden eerst een half uur buiten de koelkast op temperatuur komen. Dep het goed droog voordat u het in de pan doet. Op het moment dat u het vlees in de pan legt, moet de temperatuur van het bakvet hoger zijn dan 100°C. Het vlees mag niet te koud of te nat zijn, want dan koelt het bakvet te snel af, en zal het vlees smoren in plaats van bakken. Het krijgt dan geen beschermend bruin korstje, zodat het vlees bij de bereiding snel uitdroogt.

Keurslager

Van Rooijen

Dorpsstraat 122
6741 AN Lunteren

Openingstijden

maandag
06-07
07:00 - 18:00
dinsdag
07-07
07:00 - 18:00
woensdag
08-07
07:00 - 18:00
donderdag
09-07
07:00 - 18:00
vrijdag
10-07
07:00 - 18:00
zaterdag
11-07
07:00 - 16:00
zondag
12-07
Gesloten

vanRooijen uitsnede