Slide background

WELFOORT KIP - 100% antibioticavrij

Slide background

Ook lekker op de barbecue

Slide background

WELFOORT KIP, een echt lekkere kip!

De Wellfoort kip, een verantwoord stukje kip

De boeren moeten aan een flink aantal (hygiëne) eisen voldoen om Wellfoort kip te mogen laten opgroeien. De Wellfoort kip is gegarandeerd vrij van antibiotica en salmonella en wordt gevoed met 100% natuurlijk en vegetarisch voer. De Wellfoort Kip is een bijzonder bewuste keuze waarbij het milieu en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Een prachtig antwoord op de toenemende vraag naar kipproducten die naast dierenwelzijn ook aandacht voor consumentenwelzijn hebben.

Zien, proeven en weten!

Met kip van welfoort farms op uw bord wordt ’t watertanden. Of u nu geniet van een hartig tussendoortje, een barbecue met vrienden of een uitgebreid diner, met ’t Gouden Kipje proeft u de lekkerste kip. U ziet het mooie vlees, licht van kleur, fijn van structuur. U proeft de echte kip, en u weet dat het gezond en verantwoord is wat u proeft. Ontdek het verhaal achter deze kip!

Met zorg verwerkt

Een gezonde kip met veel vlees is nog niet zomaar een Gouden Kipje. Eerst vindt de verwerking van de kippen plaats in de slachterij. En ook daar krijgen deze kippen een speciale behandeling. Door de uitgekiende wijze van pluimveeverwerking, gaan diervriendelijkheid en maximale kwaliteit hand in hand. Gedurende het gehele verwerkingsproces wordt de kip bijvoorbeeld droog gekoeld. Dat is goed voor de hygiëne, de houdbaarheid van het vlees én de smaak.

Lang houdbaar

De tijd tussen stal en specialist is maar kort. Binnen 24 uur kan een kip al kant en klaar in de vitrine liggen. Niet gek dus dat u vers vlees proeft. Kip van wellfoort is ook nog eens lang houdbaar én behoudt zijn smaak. Dat komt onder meer dankzij de temperatuurbeheersing in de gehele keten. Tijdens het slachten, het transport en de verwerking wordt de temperatuur zorgvuldig onder de 4 graden gehouden.

Klaar voor de keuken

Na de zorgvuldige verwerking is de kip klaar voor uw keuken. Nu is het aan u om de kwaliteit van welfoort te behouden en een delicatesse te serveren. Daarbij geldt één belangrijke stelregel. U kunt de kip beter langzaam en bij een relatief lage temperatuur garen, dan snel en bij een hoge temperatuur. Het vlees behoudt dan het vocht (en daarmee alle smaakeigenschappen) en blijft lekker zacht van structuur.

Goede leefomstandigheden

Zo krijgen de kippen van welfoort voldoende ruimte in de stal. De pluimveehouders gaan heel zorgvuldig om met de medische verzorging van de dieren. Precies zoals we dat allemaal graag zien: goede leefomstandigheden en zo min mogelijk antibiotica en medicijnen. En, heel belangrijk, de dieren krijgen het optimale voer (met veel natuurlijke ingrediënten, zoals granen) en schoon water. Daardoor maken de kippen een gezonde en natuurlijke groei door.

Herkomst van ons vlees

Iedere Keurslager is verantwoordelijk voor zijn eigen inkoop. Wij kiezen voor kwaliteit en bij voorkeur voor vlees uit de regio. Zo is ons rundvlees van BEEF BEST, ons varkensvlees van PORK BEST. Het vlees is traceerbaar van boer tot bord en geproduceerd op dier- en milieuvriendelijke wijze.

Rund

Kalfs

Varkens

Lams

Kip

Keurslager

Van Rooijen

Dorpsstraat 122
6741 AN Lunteren

Openingstijden

maandag
27-09
07:00 - 18:00
dinsdag
28-09
07:00 - 18:00
woensdag
29-09
07:00 - 18:00
donderdag
30-09
07:00 - 18:00
vrijdag
01-10
07:00 - 18:00
zaterdag
02-10
07:00 - 16:00
zondag
03-10
Gesloten

vanRooijen uitsnede