Pork best
Het PorkBest vlees is afkomstig van uit Brabantse stallen. De varkens zijn van het Duitse Pietran ras, gekruist met het Landras. Bij de Brabantse boeren hebben ze het goed. Deze varkenshouders – familiebedrijven met liefde voor het vak – voldoen namelijk aan Milieukeur. In hun bedrijfsvoering staat duurzaamheid centraal!
Veel vrijheid in de stal
De dieren hebben veel vrijheid in de stal. Ze beschikken over voldoende daglicht, hebben veel bewegingsvrijheid en vermaken zich met speeltjes. Belangrijk voor de vleeskwaliteit is het voer dat de varkens krijgen. Ze eten geen brijvoeding, maar droogvoer: een mix van verschillende graansoorten. Over stress hebben deze varkens ook niet te klagen. Ze blijven van big tot slachthuis in dezelfde groep. De locaties van de varkenshouders zijn bovendien zo gekozen, dat de afstand naar het slachthuis nooit langer dan tien kilometer is. Zo blijft het vlees van het PorkBest varkens smaakvol van boer tot bord.


Hollands vlees
Het Pork Best varkensvlees is vlees van varkens van Hollandse boeren. Daar scharrelen ze vrolijk door het hok. Varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Deze varkens hebben het echt in zich: als ze het naar hun zin hebben en op de juiste wijze worden gevoerd, laten ze een gezonde vleesgroei zien. En dat gebeurt ook; want bij de boer hebben ze het goed. Het zijn familiebedrijven met liefde voor het vak.
Lekker vlees
Het Pork Best vlees heeft maar weinig overtollig vocht. Daardoor schroeit het karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Die kwaliteit ontstaat niet bij de slager, maar op de boerderij. Zo zorgen korte transportafstanden met zo min mogelijk stress voor een smakelijk stukje vlees.
